TinREAD Toolbar & Gadget

Cu cât un sistem este mai complex cu atât trebuie să fie mai simplu de utilizat – acesta este unul din principiile fundamentale adoptate de dezvoltatorul IME România pentru proiectarea şi realizarea Catalogului Colectiv. Interfaţa aplicaţiei (de tip web browser), căutările de tip Google (google like) şi toate celelalte facilităţi care vin în sprijinul utilizatorului sunt tot atâtea argumente în acest sens.

În plus, pentru o mai bună integrare a bibliotecilor şi a catalogului colectiv în spaţiul web sistemul dispune de componente şi unelte specifice (gadget, toolbar etc).

Toolbar-ul TinREAD este o componentă vizibilă permanent în web browser, aflată imediat la dispoziţia utilizatorului, componentă prin intermediul căreia se poate căuta imediat şi direct în Catalogul Colectiv.

 

Utilizarea căsuţei de căutare (toolbar) TinREAD presupune tastarea termenilor de căutat şi apăsarea tastei Enter. Browser-ul web va lansa căutarea în Catalogul Colectiv şi va afişa direct rezultatele exact la fel ca şi când căutarea ar fi fost lansată din pagina dedicată a catalogului („Căutare în Catalogul Colectiv”). Mai simplu nu se poate!